Hlavné jedlo

Mrkvová fašírka

Pri varení mám rada jednoduché postupy. Fašírkovú zmes najčastejšie rozotriem na plech a zapečiem. Hotovú fašírku potom nakrájam na štvorce alebo trojuholníky. 8 porcií 20 min. príprava 40 min. tepelná úprava Suroviny 400g mrkva 100g zeler (nemusí byť) hraška na obaľovanie cesnak majoránka...
+

Krúpy s kyskou kapustou a tempehom

Ak máte radi strapačky s kyslou kapustou, tak vám toto jedlo bude určite chutiť. Je to ich zdravšia verzia. 4 porcie30 min. príprava60 min. tepelná úpravaSuroviny160g jačmenné krúpy veľké560g kyslá kapusta200g cibuľa1ks tempeholej za studena lisovanýsoľJačmenné krúpy namočíme cca na 12 hodín do...
+

Vegetariánske francúzske zemiaky

Vegetariánsku verziu francúzskych zemiakov som jedla prvýkrát v Ášrame v Střilkach, kde bolo všetko jedlo skvelé. :-) Trochu upravený recept posielam ďalej do sveta :-) 4 porcie 45 min. príprava 40 min. tepelná úprava Suroviny 1kg zemiakov 1ks údene tofu 1ks cibuľa 300ml kyslej smotany alebo...
+

Petržlenová sladkokyslá omáčka

Nedávno som túto omáčku varila pre priateľov, veľmi im chutila. Preto sa o tento recept podelim aj s vami. V kombinácii so šošovicovou fašírkou, ryžou a pickles je to chutná mňamka. 4 porcie 20 min. príprava 30 min. tepelná úprava Suroviny 400g petržlen 2ks cibuľa kokosové mlieko alebo sušený...
+

Karfiolový prívarok

Vyprážaný karfiol je aj moje obľúbené jedlo. Dnes som dostala chuť na karfiol ale rozhodla som sa, urobiť ho trochu inak a tu je výsledok :-)   4 porcie 15 min. príprava 15 min. tepelná úprava Suroviny 1ks karfiol  3ks cibuľa  špenát alebo mangold (nemusí byť)  1ks...
+

Brokolica s paradajkovou omáčkou

Koriander a rímska rasca sú v poslednom čase moje obľúbené koreniny. Použila som ich aj v tomto recepte, jedlo si však môžete uvariť aj bez nich. Skúšala som aj túto variantu, bola rovnako chutná :-) 4 porcie 20 min. príprava 15 min. tepelná úprava   Suroviny 160g uvarená fazuľa  1ks...
+

Dusená zelenina s fazuľou

Tento recept môžete meniť podľa svojej chute, tak že použijete zeleninu, ktorú máte radi.   4 porcie 30 min. príprava 15 min. tepelná úprava Suroviny 160g uvarená fazuľa 200g mrkva 200g petržlen 200g pór 1ks cibuľa 3 strúčky cesnak mletá paprika sladká mletá rasca oregano olej za...
+

Koložvárska kapusta vegánska

Kyslá kapusta je pre našu lokalitu najlepším zdrojom vitamínu C. Počas zimy je ideálne konzumovať ju čerstvú, každý deň v malom množstve. Jednoduchý recept čo sa týka surovín, trochu náročnejšia príprava, výsledok však stojí za to :-)   6 porcií 30 min. príprava 60 min. tepelná...
+

Kapustový prívarok

V zime rada varím kapustu. Mám ju rada na všetky spôsoby, varenú aj kvasenú. Výsledná farba jedla nie je veľmi lákavá ale chuťovo je to mňamka :-) 4 porcie 20 min. príprava 20 min. tepelná úprava Suroviny 600g kapusta  1ks cibuľa  2PL jačmenný slad (sladenka)  umeocot alebo...
+

Červená šošovica na kari

Rada ochutnávam nové jedlá, preto som hľadala inšpiráciu v indickej kuchyni. Oslovila ma červená šošovica na kari. Pozrela som si niekoľko receptov a tu je výsledok :-)  4 porcie 10 min. príprava 25 min. tepelná úprava Suroviny 150g červenej šošovice  1ks cibuľa 2ks strúčkov...
+