V lete varím z darov mojej záhradky. Dostala som chuť na zapečenú cuketu, zvažovala som niekoľko možností čím ju naplniť. Manžel sa práve vrátil z lesa a doniesol čerstvé huby, tak bolo rozhodnuté :-)
Zapečená cuketa
4 porcie
20 min. príprava
30 min. tepelná...
+
Máte radi hlivu? V kombinácii s chutnou zeleninou a výraznou chuťou balkánskeho syra je to mňamka :-)
4 porcie
30 min. príprava
30 min. tepelná úprava
Suroviny
160g bulgur
250g hliva
4ks paradajky (alebo 1/2 konzervy lúpaných paradajok)
150g pór
150g červená paprika
150g uvarenej...
+
Chcela som variť petržlenovú omáčku, v obchode však nemali petržlen. Kúpila som teda zeler, že urobím zelerovú a takýto je výsledok :-)
4 porcie
15 min. príprava
10 min. tepelná úprava
Suroviny
250g zeler
250g...
+
Pri varení mám rada jednoduché postupy. Fašírkovú zmes najčastejšie rozotriem na plech a zapečiem. Hotovú fašírku potom nakrájam na štvorce alebo trojuholníky.
8 porcií
20 min. príprava
40 min. tepelná úprava
Suroviny
400g mrkva
100g zeler (nemusí byť)
hraška na obaľovanie
cesnak
majoránka...
+
Ak máte radi strapačky s kyslou kapustou, tak vám toto jedlo bude určite chutiť. Je to ich zdravšia verzia. 4 porcie30 min. príprava60 min. tepelná úpravaSuroviny160g jačmenné krúpy veľké560g kyslá kapusta200g cibuľa1ks tempeholej za studena lisovanýsoľJačmenné krúpy namočíme cca na 12 hodín do...
+
Vegetariánsku verziu francúzskych zemiakov som jedla prvýkrát v Ášrame v Střilkach, kde bolo všetko jedlo skvelé. :-) Trochu upravený recept posielam ďalej do sveta :-)
4 porcie
45 min. príprava
40 min. tepelná úprava
Suroviny
1kg zemiakov
1ks údene tofu
1ks cibuľa
300ml kyslej smotany alebo...
+
Nedávno som túto omáčku varila pre priateľov, veľmi im chutila. Preto sa o tento recept podelim aj s vami. V kombinácii so šošovicovou fašírkou, ryžou a pickles je to chutná mňamka.
4 porcie
20 min. príprava
30 min. tepelná úprava
Suroviny
400g petržlen
2ks cibuľa
kokosové mlieko alebo sušený...
+
Vyprážaný karfiol je aj moje obľúbené jedlo. Dnes som dostala chuť na karfiol ale rozhodla som sa, urobiť ho trochu inak a tu je výsledok :-)
4 porcie
15 min. príprava
15 min. tepelná úprava
Suroviny
1ks karfiol
3ks cibuľa
špenát alebo mangold (nemusí byť)
1ks...
+
Koriander a rímska rasca sú v poslednom čase moje obľúbené koreniny. Použila som ich aj v tomto recepte, jedlo si však môžete uvariť aj bez nich. Skúšala som aj túto variantu, bola rovnako chutná :-)
4 porcie
20 min. príprava
15 min. tepelná úprava
Suroviny
160g uvarená fazuľa
1ks...
+
Tento recept môžete meniť podľa svojej chute, tak že použijete zeleninu, ktorú máte radi.
4 porcie
30 min. príprava
15 min. tepelná úprava
Suroviny
160g uvarená fazuľa
200g mrkva
200g petržlen
200g pór
1ks cibuľa
3 strúčky cesnak
mletá paprika sladká
mletá rasca
oregano
olej za...
+