Erika Pašinská

foto: Renata Baďurová

Vareniu som sa začala venovať veľmi skoro. Keď som mala asi 12 rokov, mamina sa rozhodla, že sa cez prázdniny naučím variť. Prvé jedlo bola šošovicová polievka, moje obľúbené jedlo. Mamina mi dala inštrukcie a odišla do práce. Dopadlo to tak, že v polievke stála lyžica :-) Druhý pokus boli palacinky z viac ako litra mlieka, ktoré som robila asi dve hodiny, lebo mamina mi nepovedala, že ich mám robiť na dvoch panviciach :-) Postupne som sa naučila variť klasické jedlá slovenskej kuchyne.

Po narodení syna som cítila potrebu začať sa zdravšie stravovať. Keďže som si dala takýto zámer, začali mi prichádzať do života informácie a ľudia, od ktorých som sa mohla inšpirovať. Najviac sa mi zapáčila makrobiotika. Naučila som sa jej základné princípy podľa, ktorých dodnes varím a tiež učím na kurze Kráľovná vo svojej kuchyni. Makrobiotika je vegánsky spôsob stravovania, nepoužívajú sa  v nej živočíšne potraviny. Ja som však zástancom názoru "všetko s mierou". Preto varím aj zemiaky, pestujem v záhrade paradajky a papriku, keďže milujem lečo :-) používam maslo a mliečne výrobky. Naučila som sa tieto potraviny vhodne kombinovať.

Počas toho ako som objavovala čaro zdravého varenia, začala som sa venovať aj svojmu osobnému rozvoju prostredníctvom Etikoterapie. Absolvovala som školu Etikoterapie u Vladimíra Červenáka. Získala som nový uhol pohľadu na život. Moje skúsenosti a poznanie som zakomponovala do kurzu varenia Kráľovná vo svojej kuchyni.

Napíšte mi správu

Za inšpiráciu a učenie ďakujem:

 

Odporúčam