Recepty

Petržlenová sladkokyslá omáčka

Nedávno som túto omáčku varila pre priateľov, veľmi im chutila. Preto sa o tento recept podelim aj s vami. V kombinácii so šošovicovou fašírkou, ryžou a pickles je to chutná mňamka. 4 porcie 20 min. príprava 30 min. tepelná úprava Suroviny 400g petržlen 2ks cibuľa kokosové mlieko alebo sušený...
+

Karfiolový prívarok

Vyprážaný karfiol je aj moje obľúbené jedlo. Dnes som dostala chuť na karfiol ale rozhodla som sa, urobiť ho trochu inak a tu je výsledok :-)   4 porcie 15 min. príprava 15 min. tepelná úprava Suroviny 1ks karfiol  3ks cibuľa  špenát alebo mangold (nemusí byť)  1ks...
+

Brokolica s paradajkovou omáčkou

Koriander a rímska rasca sú v poslednom čase moje obľúbené koreniny. Použila som ich aj v tomto recepte, jedlo si však môžete uvariť aj bez nich. Skúšala som aj túto variantu, bola rovnako chutná :-) 4 porcie 20 min. príprava 15 min. tepelná úprava   Suroviny 160g uvarená fazuľa  1ks...
+

Dusená zelenina s fazuľou

Tento recept môžete meniť podľa svojej chute, tak že použijete zeleninu, ktorú máte radi.   4 porcie 30 min. príprava 15 min. tepelná úprava Suroviny 160g uvarená fazuľa 200g mrkva 200g petržlen 200g pór 1ks cibuľa 3 strúčky cesnak mletá paprika sladká mletá rasca oregano olej za...
+

Tekvicové kari

Koreniny indie sa stali súčasťou mojej kuchyne. Toto jedlo som ochutnala na dovolenke. Keďže mi veľmi chutilo, uvarila som ho aj mojim priateľom.   4 porcie 15 min. príprava 20 min. tepelná úprava Suroviny 400g tekvica (môže byť hokkaido, maslová,...) 4ks paradajky (ja som použila lúpané z...
+

Koložvárska kapusta vegánska

Ďalší recept z kapusty, tento krát z kyslej. Jednoduchý recept čo sa týka surovín, trochu náročnejšia príprava, výsledok však stojí za to :-)   6 porcií 30 min. príprava 60 min. tepelná úprava Suroviny 250g ryža (ja som zmiešala bielu s hnedou)  700g kyslá kapusta  1ks...
+

Kapustový prívarok

V zime rada varím kapustu. Mám ju rada na všetky spôsoby, varenú aj kvasenú. Výsledná farba jedla nie je veľmi lákavá ale chuťovo je to mňamka :-) 4 porcie 20 min. príprava 20 min. tepelná úprava Suroviny 600g kapusta  1ks cibuľa  2PL jačmenný slad (sladenka)  umeocot alebo...
+

Červená šošovica na kari

Rada ochutnávam nové jedlá, preto som hľadala inšpiráciu v indickej kuchyni. Oslovila ma červená šošovica na kari. Pozrela som si niekoľko receptov a tu je výsledok :-)  4 porcie 10 min. príprava 25 min. tepelná úprava Suroviny 150g červenej šošovice  1ks cibuľa 2ks strúčkov...
+

Dusený pór

Keď používame zeleninu podľa aktuálnej sezóny, v zime máme menej možností pri varení. O to viac môžeme zapojiť našu kreativitu :-) Dusený pór je moje obľúbené jedlo. Pór mi rastie v záhradke, preto ho varím často.   4 porcie 20 min. príprava 10 min. tepelná úprava Suroviny 500g póru  4...
+

Pohánkový chlieb

Recept na tento chlieb je zo stránky www.probio.cz. Je výborný, často ho odporúčam mojim známym a klientom. Preto som sa rozhodla zaradiť ho medzi moje recepty. 25 min. príprava 24 hod. kysnutie 85 min. pečenie Suroviny 500g hladkej pohánkovej múky 2PL psyllia  2ČL soli  2ČL...
+