BLOG o makrobiotike

Tanier plný chutného zdravia

O zdravej strave sa dá písať veľa. A aj sa píše. My sa zameriame na praktickú stránku varenia a začneme od konca. Čo vlastne má byť na tanieri, aby to bolo chutné, zdravé a aj pekné? Veď jedia aj oči... Vieme, že dôležitou súčasťou zdravej stravy je aj vhodné zloženie potravín...
Celý článok

Francúzska dedina žije len z potravín, ktoré si sama vypestuje

INŠPIRATÍVNE ČÍTANIE na www.startitup.sk: V dnešnom prepojenom svete je normálne, že na Slovensku raňajkujeme syr z Holandska s rajčinou zo Španielska a ako dezert si dáme banán z Afriky. Človek, ktorý sa nezamyslí by si možno povedal “Luxus!”. (Smutný) Opak je pravdou. Masovo pestované...
Celý článok

Vplyv na udržanie zdravia

Máme tu chrípkové prázdniny. Deti sa tešia. Tie choručké však smútia. Pcháme do nich lieky, vitamíny, čajíky. Celé dni sú doma, bez kamarátov. Ach jaj. Uvažujem, ako našich pacientíkov uzdraviť cez stravu, bez medikamentov. A mám nápad!!! Pri bežnej chrípke, pokiaľ viem, ide o oslabenie...
Celý článok

Snažíme sa dostať chutné zdravie do reštaurácií

Dnes sme to skúsili v Senci. Vytipovali sme si reštaurácie, kde pre vás varia obedové menu. Našim cieľom je, aby sa človek mohol najesť chutne a zdravo kdekoľvek a každý deň. Chceme, aby popri klasickej strave boli v ponuke aj makrobiotické jedlá. Aspoň jedno. Na naše...
Celý článok

Vplyv, čas a motivácia

Stravovala som sa makrobioticky asi mesiac. Extrémne poctivo to nebolo. Avšak moja strava bola prevažne makrobiotická. Na vlastnej koži som zažila jej účinky. Čo je to však tá makrobiotika, to stále neviem. Mám však priateľku, ktorá o nej vie veľa. Volá sa Erika Pašinská. Varí chutne a zdravo....
Celý článok